19 January 2011 - , , , , 16 brutal di sini

1st GiveAway

Dah menggatal nak buat giveaway plakkk..
har har har...
ok. peraturannya senang je...


1st - anda perlulah menjadi follower blog ini.
2nd - tag sekurang-kurangnya 2 orang rakan anda. tapi...tak bleh tag kawan yang ada di dalam list follower blog ini.
3rd - lengkapkan jawapan soalan yang diberi dengan kreatif. klu boleh buat penulis blog terbahak2 lagi bagus. hehehe...
4th - sila jawab di dalam ruangan komen dan untuk meninggikan peluang anda menang buat 1 entry untuk pertandingan GA ini.
5th - tarikh tutup adalah pada 26 Januari 2011 (Rabu). jam 5.00 petang akan diuploadkan nama pemenang. hehehe....

senang je kan?

kepada pemenang....anda akan dapat sebuah buku pasport minggu setem edisi terhad - Upin dan Ipin dan juga sehelai sampul surat pertama Upin dan Ipin yang korang takkan dapat di mana2...siap ada cop khas upin dan ipin lagi!


ok, lets start!~

.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
soalan : antara makan dan berak....mana lagi sedap? Kenapa?
selamat menjawab!!

16 brutal di sini:

MRS. K January 19, 2011 at 3:47 PM

bengong mung!!

MRS. K January 19, 2011 at 3:47 PM

nanti aku tolong promote eh!

eima January 19, 2011 at 3:49 PM

kedua²nya sedap sbb klu tak mkn cam ne nk berak
mkn sedap sbb die boleh buat aku dlm mood baik sepanjang hari ....

berak plak sedap ...sbb mmg feel abis ... stim gile aahhhh
tambah² klu yg dah 2-3 hari tak kuar tuh

aku join ok ....

http://eima-contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-by-seorang-perantau-di.html

sapot kengkawan even mengong gile ..hahha

:.nick.: January 19, 2011 at 4:03 PM

soalan macam shilanat la ko nih wawa...miahahhah

:.nick.: January 19, 2011 at 4:05 PM

lagik sekali...eh mengong tol la...hahah

Cute MuM January 19, 2011 at 4:16 PM

dah join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway_19.html

Of course lah makan lagi sedap.. sebab boleh kenyangkan perut sampai boncit... Kalo boleh semua benda nak makan.. tolak kayu & batu jer... ops!! yang penting ditanggung halal yer... hehehe..Berak tak best sebab bau busuk giler!! Dah makan banyak giler kan.. Macam2 bau lah keluar... Tambah2 kene berak kat tandas awan yang agak kotor.. Peh!! memang nak pengsan... Dah tue kaki kebas sebab cangkung lama sangat.. itu belum campur orang dok ketuk2 pintu suh cepat.. memang tak stim langsung.... Tapi camner nak buat eh?? Dah makan sedap... kena gak buang... Takkan nak simpan buat pekasam kot berak tue... Bila kentot kompom POWER!!! Pening kepala orang.. Silap2 boleh membawa maut.. hahaha...

deelira@deeliraz January 19, 2011 at 4:43 PM

wah,,syahdu nya GA ni.. ;)

Myra Jay January 20, 2011 at 6:12 PM

MJ join ya..

ID : Myra Jay

Link : http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway.html

Bg MJ 2 2 adalah 1 keperluan, kalau tak makan camne nak berak kan? Makan adalah 1 nikmat terindah manakala berak 1 nikmat keperluan.
Makan untuk kenyang dan membuncitkan perut, berak adalah penawar agar perut kembali kempis dan membuang angin2 yg tak sepatutnya. Tandas yg bersih menaikkan semangat untuk membuang apa yg patut manakala yg buruk @ kotor akan membantutkan perasaan..
So kesimpulannya makan dan berak adalah perlu dalam hidup setiap yg bernyawa.

eb ezrin2 January 21, 2011 at 9:00 AM

nak join nak join ;p

link:
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway_21.html

id: eb ezrin

bagi eB,
makan la.... of cozzzz....
sbb muker leh control cun kalo mkn... SEDAPnyerrrrrrrrrr... perghhhh.... kalo pose pn sure mulut seksi punyer la... kan kan kan?... bau pn HARUMmmm jerk.... sdp ku cium....
kalo berak, mmg nikmat... TAPI...
boley ko teran sambil wat muker ala2 seksi cam anjelina jolie?... bibir terjuih2?.... boleh?
konpem muker buruks giler time meneran tuh kan?.... x nmpk la cam sedap... baunyer laks... mak ai... leh kena "SANTAU ANGIN" nih... tapi nikmat itu ttp ada... ;p

wan nurul hezrina abd halim January 21, 2011 at 11:15 AM

join.
http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway_20.html

Kalau mummylah sudah semestinya berak..sebab dari dululagi kalau hal2 berkaitan dengan yangnie mummy memang tak sanggup nak tahan!!huhu..k sebab aper mummy kata gitu,kalau makan memang semua sedap tapi bayangkan kalau salah makan??walah gila beb nak menahan angin dalam perut yang membuatkan najis tak tahan nak kuar.kalau kentut depan orangpun dah malu tahap dewa cuba bayangkan kalau tak sempat nak g toilet n terberak..oopss terbuang depan orang ramai n kat tempat awam lagi..wink wink.kalau kanak2 yang wat gituh takper tapi bayangkan kalau den yang dah tua cket nih!huh maluu di non..

yang sedapnya bila perut memulas2 n kita lajujer berlari g toilet n kat situ dah boleh kurangkan kolestrol ngan berlari g toilet,n bila buang....waaah nikmatnyer syruup jer kuar..nak2 yang laju jer kuartuh...weeek jgn muntah ikan kering plak yea penganjur..So sedap bagi mummy bukan terletak pada maksud rasa makan jer tapi SEDAP bagi mummy sedap dr rasa tahan sakit nak berak tuh n sedap jugak mata org pandang kita.yelah bayangkan kalau tak dapat berak n cepat2 buang mcm mana muka kita tuh??ngan berkerutnya dengan peluh toksah citerlah.pastuh yang paling sakit kalau dok tahanjer berak kena plak sembelit..n lagi parah kalu kena BUASIR..waaaalah nangis darah oooo.pastuh kalau tahan2 n sekali kuar benda alah tuh(berak) baunyer jgn cakaplah memang kalah tong sampah..weeek sori sekali lagi penganjur=)wink wink

Tapi yang paling sedap bila waktu pantang,makan kena jaga,kena pantang..n kalau silap2 hari badan tak amek serat yang cukup bleh kena SEMBELIT..nak ku kuarkan takut jaitan terbukaklah terkoyaklah..so kan tak sedap tuh hati,perasaan n fizikalpun tak sedap kalau tak dapat berak=)huhuhuhu..dulu masa pantang mummy dah rasa..tak tahu nak kuarkan mcm mana tau "bnda alah tuh"...sembelit..lama dalam tandas taww..terkepit2 takut nak g buang...eiii seram makkk..

kalau tak makan biasalahtuh,kalau kat malaysia nie jgn risaulah mesti leh makan nyer..n kalau tak dapat makan gak posa jer lah..kn biasa tuh=)dapat paha lagi dik nunn..hikhik.so takpelah.

k itujelah jawapannyer=)sebabtulah bila berak lagi sedap dr semua segi..hukhukhuk.Tapi kalau tak makan kene sembelit plak?camno??kena pilih makan baguslah plak untuk elak sembelit n biar senang berak..dua kordinasi makan n berak penting gak.huhu tapi still pilih berak lagi sedap sb susah plak nak pilih2 makanan tuk senang berak!

nanakimie January 25, 2011 at 4:51 AM

join:)

http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway.html

of cos lar makan lagi sedap:)
kalo xmakan cam na nak berak..xsukalar berak,penat nak cangkung,hehe..
even saya neh kuat makan,badan tetap xnaek2..haa,,nak taw sebab pe?sebabnya pas makan jew kadang mesti nak berak..lagi-lagi kalo makan telur,memang cepatla prosesnya:)sudahnya memang jap jew lar saya duk lam toilet tu,xsuka duk lama-lama lam toilet,ase da lega cepat2 kua..hehe..pas tuh sambung makan balek,haha..

cikpuanhady January 25, 2011 at 5:11 AM

perrgghh..soalan maut betul..maut tak maut, upin dan ipin punyer pasal..jawab aje ler..agagaga..

ok, bagi den, dua-dua ada keSEDAPan dan keNIKMATan tersendiri..

makan shedddaaappp sangat kalau kena dengan halwa anak tekak, nak-nak kalau time tengah lapo, kompom makan tak tengok org sebelah dah..lepas makan yang berat-berat tu, pekena pulak desserts yang baeeekk punyerr..perghh, memang sampai menjilat sudu dan mangkuk laa..memang nikmaaaaat lah dapat makan, rasa macam i'm in heaven..

berak pon shedddaaappp jugak kalau dapat buang habis, takde yang tertinggal dah..agagaga..siap lepas membuang tu, tersenyum kambing sorang2 tanda kepuasan..memang nikmaaaaat je perasaan tuhh..rasa macam dunia ini ana yang punyaa..

id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway.html

thanks..

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

deqlis January 25, 2011 at 6:20 PM

haha..nak join juga...maka kena jawab soklan cikgu laa..hehe.. nie anak murid nak jawab miahahaha...

confirm laa makan tu sedappp lagi menyedapkan....nak nak klu kena ngan anak tekak dan sedang mengidam...perrghhh..klu dapat bukan sedap kat anak tekak jer..tp anak rambut tu berdangdut tau..hehe...kadang2x makan nyer pasai kul 3 pagi pun sanggup cari... nikmat tui klu dapat makan... haa.. klu p berak pun syiokk jugak...sebab apa i suka wat lawatan ke tandas?? heheh...sebab LEGA selepas membuang...ngeehhh... mau tak lega..yg makan2x sedap tadi duk sat jer dlm badan pastu kuar laa dia..masuk lain lak pastu haha!!... yg tak bestnnyer lak klu nak raktebe (berak laa)..dekat tandas awam yg bau busukkk!!...leh terbantut dibuekknyerr... sob sob sob..... tp klu dahtak tahan ya amattttt terpaksa laa melepaskan hajattttt..haa... sedapp jer rasa pastu..tak yah pk kat mana nie aku nak raktebe???? hehe

join

http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dariputrajayakesabakbernam.html

id: deqlis

lurun nauzzi namzar January 25, 2011 at 8:52 PM

saya join gak nie...

dua2 beshhhh... nk tau knp???
tanpa mkn, xkn ader berak...
lepas berak, lapo blik... mkn la jwbnyer...

http://suhadarazman.blogspot.com/2011/01/1st-ga.html

shahjiehan January 25, 2011 at 8:53 PM

good luck aKak deqlis... hahaha

shamien January 25, 2011 at 10:35 PM

Pergh!!! soalan...em? x leh nk decide la...haha..

bilangan pengembara datang sini

free culinary arts web counter
Powered by culinarydegree.info .